Jak se starat o naši Lounge wear kolekci

Přinášíme vám krátkého a stručného průvodce, jak se starat o materiály, které najdete v naší lounge wear kolekci pohodlného volnočasového oblečení. Vše přehledně na jednom místě. Instrukce platí pro všechny produkty, pokud si nebudete jistí, raději vždy volte nižší teploty a šetrnost, tou nic nezkazíte.

U našeho oblečení vždy kombinujeme prémiovou organickou bavlnu například s modalem, či kapkou elastanu. 

Modal, který je z bukového dřeva, kombinuje vlastnosti bavlny s jemností hedvábí. Je  tedy velmi měkký, příjemný a hebký na dotek. Ale také prodyšný a nemačká se. Vyžaduje stejnou péči, jako organická bavlna.

jak se starat o materiály (1200 x 800 px) (1)

Jak pečovat o lounge wear?

Péče o produkty vyrobené z organické bavlny může pomoci prodloužit jejich životnost a zachovat jejich kvalitu.

Před prvním použitím vyprat: Produkty z organické bavlny je dobré vyprat před prvním použitím, aby se odstranily případné zbytky z výrobního procesu a zlepšila se absorpční schopnost materiálu. Perte vždy rubovou stranou, předejdete tak žmolkování, které je jednou z vlastností tohoto materiálu.

Dodržovní pokynů na štítku: Vždy se prosím řiďte pokyny pro péči uvedenými na štítku produktu. Ty mohou zahrnovat doporučení týkající se teploty vody, typu cyklu praní a sušení.

Používat mírný, ekologický prací prostředek: Pro zachování kvality organické bavlny a minimalizaci dopadu na životní prostředí, je vhodné používat mírné, ekologické, prací prostředky bez agresivních chemikálií.

Prát na nižší teploty: Vysoké teploty mohou poškodit vlákna a způsobit smrštění materiálu. Doporučuje se prát na teplotě do 40°C, otočené rubem a případně dle dalších specifických pokynů pro daný produkt.

Sušení na vzduchu: Pokud je to možné, sušte produkty z organické bavlny na vzduchu místo v sušičce. Tím se předejde zbytečnému poškození vláken a možnému smrštění. Pokud používáte sušičku, volte nižší teplotu a kratší program. 

Žehlení s opatrností: Žehlete na nižší teplotu, která je vhodná pro bavlnu, a vždy přizpůsobte teplotu žehličky podle toho, jak je látka odolná. Některé produkty z organické bavlny nemusí vyžadovat žehlení, pokud je po vyprání a sušení řádně vyrovnané.

Vyvarujte se použití bělidla: Bělidlo a jiné agresivní chemikálie mohou poškodit vlákna organické bavlny. Pro odstranění skvrn používejte mírné, přírodní metody.

Uchovávejte správně: Chraňte produkty z organické bavlny před přímým slunečním zářením a ukládejte je na suchém a temném místě, aby se zabránilo vyblednutí barvy a poškození materiálu.

Dodržováním těchto pokynů zajistíte, že vaše produkty z organické bavlny zůstanou dlouho krásné a funkční.