Jsme s vámi již deset krásných let

Rok 2022 je pro nás nesmírně významný, kdo by to byl na začátku řekl, že budeme slavit dekádu. Pojďme trochu zavzpomínat, k výročím to přeci patří.

31

Žádná slova asi nepopíší to, co jsme za tu dobu prožily. To nejdůležitější ale je, že máme stále prostor realizovat to, co nás naplňuje a v podstatě se stále bavit. Neskutečně to letí a Doke je s vámi letoškem již deset let. 

Roky plné v vzestupů, pádů, překážek, výzev, dobrých i špatných rozhodnutí, vše pro nás byly lekce. Lekce, jak podnikat, jak to dělat ještě lépe a ještě více s láskou. Máme to štěstí, že kolem sebe máme skvělé a kvalitní lidi, kteří nám každý den pomáhají tvořit náš upletený příběh. Dohromady máme sílu, dohromady to celé dává smysl.

A v neposlední řadě jste to také vy, naši zákazníci, bez vás by Doke nebyl tím, čím dnes je a my vám za to ze srdce děkujeme. 

Při vzpomínání pro vás máme ke sdílení pár zajímavých milníků, které jisto jistě přislěly k  nášemu posunu vpřed a rozhodně stojí za zmínku.

Zhruba po roce štrikování jsme poprvé vyrazily do Prahy na fashion market a zjistily, že se naše produkty líbí a je o ně zájem. Začalo nám tak období festivalů, marketů, stánků, setkávání s vámi, šíření povědomí o tom, že nosíte čepky uštrikované babičkami a maminkami na mateřské z Jeseníku a přilehlého okolí. Moc nás těšilo a stále těší, že můžeme trochu pomáhat maminkám a babičkám přispět k důchodu. Tyto aktivity nás ještě více motivovaly a zároveň utvrzovaly v tom, že to, co děláme, má smysl. Že celý projekt Doke není pouhým prodejem, ale má přesah právě v té pomoci lokálním ženám a že je to něco, co chceme dále prohlubovat. 

Dalším zlomovým krokem bylo navázání spolupráce s Bonami a tak přišlo další šíření povědomí o naší rodinné značce a hlavně o našem příběhu. V rámci kampaní jsme s Bonami spolupracovaly pár sezón a vyráběly kulichy jako o život. Zjistily jsme, že zvládneme kapacitně obstarat i zakázky čítajíc tisíce kusů. Po úspěšných kampaní přišla skladová objednávka více jak 10.000ks produktu. Velká výzva zda zvládneme najít tolik šikovných pletařek, které budou chtit spolupracovat.

Od roku 2017 jsme zařadily i bavlněné šité produkty, které jsou do dnes bestsellery a tak jsme rozšířily tým o pár švadlenek, které nám pomáhají stále plně ručně tvořit i zcela nové odvětví v naší práci.

Na rok 2020 asi nezapomene nikdo z nás a my poprvé na měsíc zastavujeme výrobu a držíme si pěsti, abychom náročné období přečkaly. Nechceme naše sny vzdát. Podařilo se, hlavně díky vaší podpoře.

Materiálu na háčkované a pletené Doke produkty jsme za těch deset let spotřebovaly 20.096km, což zhruba odpovídá půlce obvodu Země:) 

Určitě už od nás víte, že se zajímáme o vaše názory a stejně tak nám záleží i na tom, co si myslí naše včelky...s jejich laskavým svolením sdílíme pár odpovědí na naše otázky, což bý vám mohlo nabídnout další malý vhled mezi nás. 

Za nás už snad jen jediné, upřímné a srdečné - děkujeme!  Děkujeme, že jste součástí upleteného příběhu, že nám pomáháte pomáhat dál. Máme vás radi.