BALENÍ produktů u DOKE

Co vás tu čeká? Proces balení a náš přístup k obalovému materiálu.

Věděli jste, že obalový materiál je opravdu velkým světovým problémem? A taky jeho následné zpracování? Nebudeme zabíhat do detailu, ale vzpomeňte si na Black Friday, nebo Vánoce. Co vidíte všude kolem? OBALY. Opakujeme toto téma každoročně, zejména při Black Friday. Třeba taková Patagonia tento nákupní" svátek" úplně blokuje, protože nechce být spojována s extrémním množstvím obalového materiálu, který při neřízeném nakupování vzniká. I za cenu ušlého zisku. Nebudeme lhát, velmi s touto myšlenkou sympatizujeme.

Velikost Patagonie zatím ještě nedosahujeme, ale i přes to můžeme souznit a jít pomalými kroky ke změně. 

Už nějaký pátek tak dostáváte vaše Doke balíčky v recyklovatelných pytlících. Jejich složení je pro naši planetu velmi příznivé a hlavně - má dvojí lepení, což znamená, že ho využijeme, a nebo vy,  využijete nejméně dvakrát. V případě vrácení zboží či reklamace jen přelepíte druhým páskem a můžete zaslat zpátky k nám a nebo v něm můžete poslat cokoli, kamkoli! Už v tomhle bodě odstraňujeme zbytečný nadbytek a další materiály a to je skvělé!

balení do sáčku blog

Můžete do něj zabalit svačinu, ponožky na cestu k babi, posbírat do něj další odpad v domácnosti, schovat do nej lego, než na něj zase šlápnete, no schválně, co vše se dá s takovým pevným pytlíkem ještě dělat?

No a nám v praxi trvá zhruba o třetinku méně času, takový balíček zabalit, oproti krabicím a jiným formám balení, které se používaly dříve. Co s časem?  Budeme se moci věnovat ještě rychlejší expedici a pak třeba dalším novinkám, kterými vás překvapíme zase příště.

Co na to říkáte? Věříme, že smýšlíte když né stejným, tak podobným směrem a že naši snahu, ulehčit naší oblíbené planetě, uvítáte. Jste toho součástí. Jako vždy u Doke.

Moc se těšíme na naše malé krůčky k lepším zítřkům. Pokud můžeme podpořit zelenější přístup a třeba jednoho dne i zero waste, tak tomu půjdeme s nadšením naproti.

Opatrujte se a koukejte kolem sebe, třeba objevíte ve svém okolí plno věci, kterým ještě budete moci dát druhou šanci :)