Zimní kolekce Doke 2020

Sotva jsme opálili ramena, máme tu babí léto, padající listí a za chvíli Vánoce.

Dost nám letos všechno letí, co vám, taky?

Snad jediná věc, ve které jsme letos byly o krok napřed a nic nám nezkazilo plány, byla zimní kolekce.

 ezgif-5-971eb713fc

Se vzorky jsme byly hned v lednu v Berlíně na prémiovém módním veletrhu a měly úspěch. Berlin Premium nás neskutečně namotivoval a nakopnul, vše se zdálo být super a přišla nám světová pandemie. Asi všichni uznáme, že s tím člověk prostě nepočítá:)

Ale to nevadí, konečně přichází to „naše“ období, kdy ožíváme ještě víc než jindy a my se prostě těšíme, jako malé holky, na to, co nám zima přinese za inspiraci, nápady, nová setkání a zkušenosti.

Znáte ten pocit, kdy si říkáte „ to je TO ono“? Tak tenhle pocit máme my, z nových čepic a doplňků pro nadcházející sezónu.

Pokusíme se je trochu přiblížit a představit.

V první řadě jsme pozměnily barevné spektrum a najdete tak nové odstíny růžové, meruňkové nebo třeba krásné tmavě zelené. Pokud dáváte přednost klasice, nebojte, i tu pro vás máme.

Kolekci rozdělujeme na merino a basic. Proč? To je asi zřejmé už z názvu.

Merino kolekce je prémiovější, díky přírodní merino vlně, ze které jsou doplňky uháčkovány a upleteny. Tato vlna pochází ze speciálně šlechtěných oveček žijících v chladných oblastech Nového Zélandu. Doplňky z této vlny jsou na omak hedvábně jemné a neškrábou. Dále merino nabízí samozřejmý tepelný komfort, prodyšnost a je odolnější proti ušpinění a zápachu. Jakožto přírodní materiál je merino vhodné pro alergiky a astmatiky. Co je pro nás opravdu důležité je fakt, že merino je obnovitelným a ekologickým materiálem. Ovečky po stříhání produkují zase další vlnu.
U čepic používáme k podšití merino úplet, máte tak jistotu, že jste komplet rozmazlováni.

Basic kolekce není o nic horší, jen jsme volily mainstreamovější přízi. Čepice a další doplňky tak budou o něco dostupnější. Nebojte, i v basicu vám bude teplo, měkko a příjemno. Čepice jsou podšité funkčním úpletem Thermocool, který z nich dělá nejen stylovky, ale nezklamou ani sportovce při zátěži.

Pro nadcházející sezónu se můžete těšit na naše nejprodávanější modely s barevnými nebo dřevěnými knoflíky, ale taky na novinky s hrubším lemem, něco nového a neokoukaného tak pro vás máme v záloze taky. Věříme, že mile překvapíme i muže!

Pokud nejste fandou klasických čepic a kulichů, co třeba čelenky? Budeme pro vás mít ty sportovní, ale taky ty městské, stylové, křížené. Nezničí účes, perfektně doladí zimní outfit a uši budou krásně v teple.

Nezapomněly jsme ani na návleky a rukavice. Nedáte telefon z ruky nebo máte jen raději komfort kloubů v teple a nechcete se nechat omezovat rukavicemi a jejich věčným sundáváním? Díky návlekům budete mít stále volné prsty, ale do kabátu se vám přes rukáv studený vítr nedostane.

Naopak pro ty z vás, co vzpomínáte na „školkové“ palčáky na šňůrce, pro vás máme jednoznačnou jízdenku zpátky do dětství. Rukavice už nikde nezapomenete, zavzpomínáte na dětství a ještě je to opravdu bezva doplněk.

Poslední částí zimní kolekce jsou naše už známé kruhové nákrčníky a nově také nákrčníky trojúhelníkového tvaru, které se hodí snad ke všemu. Vejdou se pod kabát, nebo přehodit přes, jak jej budete nosit je jen na vás. Malým doporučením, či tipem je vytvořit si set, který bude vašim originálem, mrkněte na barvy a zvolte si, jaká kombinace čepice a návleků, nebo nákrčníku a rukavic, bude ta pravá právě pro vás a vaše nároky.

I přesto, že se kolekce rozrůstají a vymýšlíme pro vás další a další modely, stále se jedna věc nemění a tou je výhradně ruční práce. Na mou duši, opravdu je každý kousek originálem, který prošel rukama jedné z našich včelek. Abychom vám byly blíž, na visačce každého výrobku teď najdete vlastnoruční podpis naší šikovné pletařky, která pro vás pletla či háčkovala. Tak co, přidáte se i Vy mezi Jesenické Dokery a Dokerky s vaším kouskem upleteného příběhu?